Kuvapankki

Oppitunti
Materials

“Materials” osastolla olevia kuvia voit käyttää markkinoinnissa sekä luodessasi itse mainoksia.

Jos kaipaat lisää kuvituskuvia, voit ottaa screenshotteja eli kuvakaappauksia myös verkkokaupastamme.

Jos et vielä tiedä, kuinka saat otettu kuvan älypuhelimellasi selaillessasi sivuja, saat selvitettyä sen esimerkiksi googletamalla oman puhelimesi merkin ja mallin sekä lisäämällä hakuun sanan kuvakaappaus. Voit ottaa niitä myös tietokoneen näytöltä.

Jos kuva on otettu älypuhelimella, voit rajata sitä helposti droppaus / rajaus työkalulla avaamalla kuvan puhelimen ruudulle. Tietokoneella sinun täytyy viedä kuva johonkin ohjelmaan, jossa kuvaa voi käsitellä.

Tietokoneella ja älypuhelimella toimivia yksinkertaisia kuvankäsittelyohjelmia on esimerkiksi Canva, jolla saa istutettua Catty´s logon mihin tahansa kuvaan. Huomaa, että logon taustan saat läpinäkyväksi (Canvassa) ainoastaan käsitellessäsi kuvaa tietokoneella. Muutoin logon ympärille tulee valkoinen neliö.

Ilmaisia kuvituskuvia voit löytää somejulkaisuihin myös:

https://www.kisscc0.com

https://pixabay.com/fi/

https://www.canva.com/photos/free/

Logot ja muut Catty´sin tarjoaman kuvat löydät ylhäältä klikkaamalla “materials”. Kun avaat kuvan ja tallennat sen, se tallentuu puhelimeen tai tietokoneelle .jpg tai .png muodossa. Png-kuvissa on usein läpinäkyvä tausta, joten esimerkiksi logot ovat siinä muodossa, jolloin ne voi upottaa toiseen kuvaan siististi.